Letní dovolená Rakousko Nassfeld

30.06.2015 20:36

Letní dovolená Rakousko Nassfeld

CYKLOTURISTIKA 

Najdete zde 800 kilometrů s 31 značenými cyklistickými trasami všech náročností pro horská kola vedoucími nespoutanou přírodou pod alpskými vrcholy. Kdo chce, může si vyzkoušet nejdelší Alpský sjezd v délce 16,2 km. Pro méně zdatné cyklisty je vhodná Korutanská stezka „R3“ vede z Kötschach-Mauthen 90km do Villachu, podél řeky Gail. Kolem stezky naleznete útulné odpočívadla a spoustu zajímavých míst (vodopády, skalní útvary, atd.) Pro přepravu svého kola můžete využít speciální vlaky "ÖBB-Cykovlak". Půjčovna a prodejna kol přímo u dolní stanice lanovky Millennium Express.

Oblast Lesachtalu byla zvolena Evropskou krajinou roku. Příroda je zde nedotčená, lidé se vracejí zpět k přírodě, žádný spěch a rámus. Lesachtal -„nejzelenější údolí v Evropě“ nabízí řadu tras pro horská kola. Trasy vedou jak v Linzerských Dolomitech, tak i v Karnských Alpách. Nabízí pohodové trasy podél řeky Gail, ale také náročnější trasy s velkým převýšením. Korutanská Naturarena otevírá nové dimenze cykloturistiky. 150 km cyklotras a 800 km značených mountainbikeových tras garantuje nezapomenutelnou dovolenou.

Tipy na trasy:
1. gailtalská cyklotrasa R3. Vede z Kotschach- Mauthenu do Villachu. Protíná celý region korutanské Naturareny, celková délka trasy je 85 km, převýšení 206 m. Z Kotschach - Mauthenu do Hermagoru vede stezka romantickými vesnicemi a idylickou krajinou převážně po asfaltovém nebo zpevněném povrchu, téměř až do Villachu. Podél řeky Gail je mnoho informačních tabulí s kilometrovníky, mapou a označením zajímavých míst. Na odpočívadlech najdete mapu krajiny s praktickými tipy.
2. cyklotrasa Drauradweg R1
Cyklotrasa Drauradweg R1, která vede z Innichu (Itálie) přes Osttirol a Korutany až do Marburgu ve Slovinsku, má mezinárodní označení R1.
3. cyklotrasa mezi Toblachem a Lienzem. Nejkrásnější etapa vede z Toblachu (Italie) do Lienze. Tato část Drávské cyklotrasy byla vybudována jako první a je v současné době nejlépe zbudovanou trasou. Je ideální pro rodinnou turistiku. Trasa má mírný sklon, je široká a téměř vždy vede mimo silnice. Je dokonale značena a podél ní je mnoho míst k zastavení a odpočinku. V pohodě se tak dá zvládnout i etapa z Lienze do Oberdrauburgu.

Přehled cyklotras: Na Lankenalm, do Frohntalu, k Wolayersee, na Oberraster Alm, z Obergailu do Durntalu, Maria Luggau, Porzehütte, trasa podél hranice „Grenzlandweg“, Via delle Malghe (grenzüberschreitend), horní Lesachtal, Liesing-Pallas-Ladstatt-Klebas, kolem jezer Presseggersee a Weissensee.

TURISTIKA
Oblíbeným letním místem je Nassfeld Hermagor zejména pro milovníky pěší turistiky. S více než 1 000 km značených stezek patří mezi jedny z nejvhodnějších středisek pro vyznavače právě daného sportu. Stezky se nalézají v nadmořské výšce 600 – 2800 metrů nad mořem. Každý turista si zde přijde na své. Je zde 26 tématických stezek, které vás seznámí s historií mlýnů, bylinek a další nebo vyzkoušejte 17 tras pro Nordic walking v celkové délce 145 km, nebo 9 běžeckých tras v celkové délce 63,4 km.

Vodní cesta "BergWasser"
Pokud vystoupáte pěšky či se svezete lanovkou Millenium Express do výšky skoro 2 000 m.n.m. na horu Madritche, nezapomeňte navštívit 1,5 km dlouhou rodinnou cestu plnou dobrodružství. U vstupu Vás přivítají vodní fontány, podél cesty můžete vyzkoušet trampolíny, na několika zastávkách můžete prožít vodní dobrodružství a prohlédnout si krásnou okolní scenérii z na jezeře ukotvených plachetnic. Nádherné místo pro krásně strávený 
den.  Děti se baví uprostřed krásné horské přírody. Toto místo je díky možnosti dopravy lanovkou Millennium Express vhodné i pro kočárky.

KOUPÁNÍ
Korutanská oblast svojí zeměpisnou polohou na sluneční straně Alp zaručuje kolem 2000 slunečných hodin ročně, a proto návštěvníkům této oblasti přijde vhod za teplých či horkých dnů koupel v jednom z více jak tisíce průzračných alpských jezer.Můžete si vybrat mezi jezerem Pressegger See, které nabízí příjemně teplou vodu v pitné kvalitě, teplota vody zde dosahuje až 28 stupňů Celsia, nebo se můžete příjemně osvěžit v ledovcovém jezeře Weissensee.

AQUAPARK KÖTSCHACH-MAUTHEN
Nabízí jak koupání pod širým nebem, tak i krytý bazén se spoustou atrakcí jako jsou tobogány, divoká řeka, skluzavky. Ve welness zóně si můžete dopřát saunu, solárium nebo osvěžující masáž.

PŘÍRODNÍ LESNÍ KOUPALIŠTĚ Waldbad Mauthen
Přírodní koupaliště  s rozlohou 1700 m 2 leží stranou od hlučných cest uprostřed lesů a nabízí oblázková pláž se širokém a pozvolným vstupem do vody, posezení na lavičkách a sedačkách z přírodního kamene, možnost ležení na rozlehlé louce. Samozřejmostí je dětské hřiště a útulná kavárna s restaurací s bohatou nabídkou. 

Rybaření
Řeka Gail a její přítoky, které protékají celou délkou oblasti, jsou známé jako „Eldorado" pro rybáře. Velké úlovky jsou však také možné na jezeře Pressegger See, kde je přísný zákaz motorových člunů. Rybářské lístky spolu s plánky rybářských revírů pro řeku Gail a její přítoky jsou k dispozici v turistické kanceláři v Hermagoru.

Golf v údolí Gail - Kirchbach-Waidegg golf
Rozprostírá se na ploše 70 ha a může se pochlubit perfektním 18-jamkovým hřištěm a 6-jamkovým (par 3) tréningovým hřištěm.
Golf Alpe Adria, 70 hektarové hřiště se nachází v blízkosti Villachu a Faaker See a nabízí nádherných 18 jamek pro všechny kategorie golfistů. Mírně kopcovitá krajina bez většího výškového rozdílu nabízí dech beroucí pohled na pohoří Karawanken. Přímo ze hřiště můžete vidět dva majestátné vrcholy Mittagskogel a Dobratsch. Místní golfová škola nabízí 250 m dlouhý Driving Range pro zdokonalení každého golfisty. Kurzy pro zdokonalení hry jsou individuální nebo ve skupinkách.

Adrenalinové aktivity pro jednotlivce i skupiny:
1. Horské kola - organizování jednodenní cyklistické túr,
půjčovna kol. Dirt Park – se nachází přímo u NTC v Tröpolachu. Jsou zde Urampy a různé překážky vhodné pro BMX i horská kola, začátečníky i pokročilé.
2. skalní labyrint – nachází se v Tressendorfen Alm. Zde se prochází a spouští po laně skalními soutěskami, všude okolo jsou skalní věže, malé dutiny, propasti. Labyrint nabízí skvělé dobrodružství pro všechny sportovce.
3. horolezectví - pro zkušenější jsou k dispozici četné horolezecké trasy na Rosskofelu, Trogkofelu, Malurchu, Zottachkofelu a Garnerkofelu na vás čekají.
Při špatném počasí lze využít lezecké stěny pod střechou v Hermagoru.
4. zajištěné trasy - pouze pro trénované zkušené horolezce vybavené sedáky a helmami. Přístup:15 min. pochod z Madritsche (1919m),
horní stanice kabinové lanovky Millennium Express. Můžete se sem dostat kabinovou lanovkou nebo z Nassfeld směrem na Tressdorfer Alm. Pro méně trénované osoby doporučujeme vybrat si lehčí cestu nahoru zajištěnou Ferratou E. Contin. Horolezecké vybavení je zde také potřeba.
Cestu s průvodcem si můžete objednat v NTC!
5. slaňování – užijte si adrenalin ze slanění Oselitzeově vodopádu v délce 18 metrů až k Oselitzeově přehradě
6. horské koloběžky – při tomto sportu se i dospělí dostanou do dětských rolí a sjíždějí na koloběžkách určenými trasami z vrcholů do údolí.
7. stanley rider – sáně na kolečkách řízené pouze nohami. Při sjezdech po asfaltové silnici zažijete neopakovatelné zážitky spojené s dávkou adrenalinu, kterou ve vás tento sport vyvolá.
8. moutaincart - je novým typem zábavy; sáně s jedním předním kolem a dvěma zadními koly s hydraulickými brzdami, nárazníky a dalším. Při sjezdech po asfaltové silnici zažijete neopakovatelné zážitky spojené s dávkou adrenalinu, kterou ve vás tento sport vyvolá.
9. moutainroller - toto vozítko s balónovými pneumatikami není žádná cesta příliš skalnatá a žádná díra příliš velká. Nebojte se ani brzdění,
tento vynález je vybaven kotoučovými brzdami, které jsou zárukou bezpečné cesty do cíle.
10. mountainboard - helma, prkno, čtyři kola, brzdy, více k tomuto sportu není potřeba a bláznivý sjezd z vrcholku do údolí po asfaltové silnici
může začít. Vhodné především pro všechny snowboardisty a skateboardisty.
11. arrow – pro tyto čtyřkolky není nutný řidičský průkaz a mohou si je půjčovat i deti od 12 let. Jezdí rychlostí max. 20 km/h a jejich baterie vydrží asi na 60 km.